Fotspecialist/Podiatrist Grythyttan

Fotproblem kan leda till kroniska smärtbesvär. Och eftersom en justerad hållning ofta är resultatet av en smärtsam fot, lider inte bara din fot utan även din rygg, knän, ben eller höfter. Det är därför viktigt att snabbt vidta rätt åtgärder vid fotbesvär. Letar du efter en fotspecialist/podiatrist nära Grythyttan? Som fotspecialist på ‘Solid feet’ använder jag gärna min erfarenhet och expertis för att hjälpa dig hitta bästa möjliga personliga behandlingsplan, så att du kan se fram emot smärtfri rörelse igen.

Ont i foten. Och nu då?

Smärta i foten kan ha olika orsaker. Du kämpar till exempel med en felaktig fotställning, din gångställning är inte helt korrekt eller så har du helt enkelt skor på dig som inte tillräckligt stödjer din hållning. Detta kan göra att alla muskler och leder kopplade till din fot blir överbelastade. Om du går eller till och med springer mycket kan detta leda till irriterande, ofta långvariga skador. Men även om du spenderar mycket tid på att gå runt i huset, på kontoret eller till köpcentret, kan fotbesvär allvarligt hindra dina dagliga aktiviteter.

Varje fotbesvär kräver en annan lösning. Ibland kan det till exempel vara ganska bra att ha olika skor eller att förbättra sin fotställning med sulor eller ortoser för foten/tårna. Vi designar och utvecklar våra terapeutiska innersulor själva, så att du kan vara säker på att de innersulor vi gör åt dig passar din fot perfekt. Du kan också kontakta oss för manuell terapi eller medicinsk tejpning. Vi kan även ge professionella idrottare information och träningsråd för att förhindra att felaktiga rörelser på sikt leder till kroniska skador.

Personligt behandling av dina fotbesvär

Naturligtvis kommer du inte att besöka en fotspecialist/podiatrist för något som kommer att försvinna med lite vila. Allvarliga fotbesvär måste behandlas av specialister som vet vad som behöver göras med dina fötter för att kunna leva livet utan smärta igen. Du kan lita på Solid Feet för det. Som fotspecialist har jag lång yrkeserfarenhet inom området podiatry och sjukgymnastik. Jag har jobbat med relationen mellan foten och resten av kroppen i många år. Jag använder gärna denna expertis för att säkerställa att du kan röra dig fritt igen utan ‘att skada’ dina fötter eller resten av din kropp.

Här är ett personligt bemötande viktigt. Först efter att vi genom en ortopedisk undersökning har fastställt det exakta problemet med din fot kommer vi att upprätta en personlig behandlingsplan. Du behöver inte nödvändigtvis gå till doktorn först; Du kan fortfarande kontakta Solid feet även utan remiss.

Boka tid för mer information

Ju längre du fortsätter att lida av besvärande smärta i foten, desto mer sannolikt är det att du utvecklar kroniska besvär. Vänta därför inte längre utan kontakta Solid feet för en tid hos vår fotspecialist. Efter en ortopedisk undersökning vet man ofta direkt om man behöver påbörja ett behandlingsprogram eller om det räcker med sulor för smärtfri rörelse.

Sjukgymnastiken Friskoteket
Centrumhuset Stationsvägen 1
712 34 Hällefors

Solid feet
Badvägen 10, 712 60 Grythyttan

Boka tid

Steg för steg tillbaka i balans. Tillsammans med Solid feet hittar du lösningen för dina (fot)besvär. Boka tid omgående! Tillsammans tar vi steget mot smärtfri rörelse.