Fotproblem? Solid feet håller dig igång

Podiatry betyder bokstavligen fotvetenskap. Som fotspecialist/podiatrist utreder och behandlar jag problem som människor har med sina fötter och fotrelaterade besvär. Eftersom människor tenderar att inta en position som dämpar smärta så mycket som möjligt leder fotbesvär ofta till besvär på andra ställen i kroppen. Din rygg, dina knän eller dina höfter kan också lida. Om du har ont eller andra problem med foten är det bra att ta itu med besvären vid källan och boka tid hos en fotspecialist. Som fotspecialist hjälper jag dig gärna på vägen mot smärtfri rörelse.

Vilka besvär kräver ett besök hos fotspecialisten/podiatrist

Du kan besöka en fotspecialist med alla klagomål om din fot eller fötter. Jag hjälper dig då att hitta orsaken till smärtan. Fel på dina fötter eller ben behöver inte nödvändigtvis vara ditt fel. Dina besvär kan också bero på en onormal fotställning, ett felaktigt gångmönster eller helt enkelt skor som inte tillräckligt stödjer din hållning. Detta kan orsaka överdriven belastning på dina muskler och leder, vilket kan leda till olika besvär på olika ställen i kroppen. Syftet med ett besök hos fotspecialist är att fastställa orsaken till dina smärtbesvär och sedan hitta rätt behandling. Eftersom inga två par fötter är lika, finns det ingen standardlösning som altid hjälper. Därför kommer vår fotspecialist att arbeta tillsammans med dig för att hitta den behandling som kommer att gynna dig mest.

Har du ont i din fot, fotled, knä, höft eller rygg när du gär, springer eller tränar> Solid feet kommer att arbeta med dig för att hitta orsaken.

Vilka behandlingar erbjuder jag som fotspecialist ?

Som nämnts kräver varje klagomål en annan lösning. I vissa fall kan det till exempel räcka med att använda sulor som liksom ’tvingar’ dina fötter i rätt läge. Solid feet designar skräddarsydda sulor som kan hjälplig med detta. Om det efter en ortopedisk undersökning visar sig att dina skor är den främsta orsaken till dina fotbesvär, ger vi dig gärna råd om vilka skor som ger dig det stöd du behöver för att gå utan smärta.

Lider du av allvarligare problem eller står dina besvär i vägen för exempelvis träning? Vi kan även hjälpa dig med råd om hur du tränar. Behandlingar som vi erbjuder för långvariga eller mer komplexa besvär inkluderar medicinsk tejpning, fysioterapeutiska råd och manuell terapi. Kort sagt: vi erbjuder en lösning för alla livsstils- och promenadbehov som leder till mindre smärta vid rörelse.

Vänta inte längre utan boka en tid!

Du kan kontakta Solid feet för alla klagomål du upplever med dina fötter. Jag har lång erfarenhet av fysioterapi och vet därför bättre än någon annan vad dina fotbesvär gör med resten av din kropp. Om dina klagomål kvarstår, vänligen kontakta oss så snart som möjligt för ett möte så att vi kan boka in en ortopedisk undersökning för att ta reda på vad jag kan göra för dig.

Boka tid

Steg för steg tillbaka i balans. Solid feet hittar lösningen på dina (fot-)besvär. Boka tid så tar vi tillsammans steget mot smärtfri rörelse.